Πανελλήνιες 2022

Οδηγίες επανάληψης καθώς οι Πανελλήνιες πλησιάζουν...

😉 Η επανάληψη πρέπει να γίνεται με οργάνωση για να έχει σημαντικά αποτελέσματα . Διαβάστε τα κεφάλαια κατά σειρά και αποφύγετε την αταξία στην ύλη

😉 Αρχικά ξεκινήστε επανάληψη σε εκείνα τα σημεία που θεωρείτε πως υστερείτε και στο τέλος αφήστε την ύλη που νιώθετε πως έχετε κατακτήσει. Κατά αυτό τον τρόπο, στο τέλος της μέρας θα έχετε αποκτήσει αυτοπεποίθηση κι αίσθημα ελέγχου παράγοντες που περιορίζουν αισθητά το άγχος. 

😉 Μην επικεντρώνεστε στα «SOS θέματα» .Οτιδήποτε υπάρχει στην ύλη είναι το ίδιο πιθανό για θέμα στις εξετάσεις. 

😉 Δεν ακούμε "φήμες"για τυχόν θέματα. Είναι ριψοκίνδυνο και ανούσιο

😉 Να θυμάστε πως εκείνο που έχει ουσιαστική βαρύτητα είναι το ποιοτικό διάβασμα οπότε με το πρώτο αίσθημα κόπωσης ορίστε ένα ολιγόλεπτο κι αυστηρά χρονικά καθορισμένο διάλειμμα. Στη συνέχεια, η μελέτη θα γίνει με καλύτερη διάθεση.

😉Προπονηθείτε σε συνθήκες πίεσης. Καθώς επιλύετε ένα διαγώνισμα στον προσωπικό σας χώρο, ορίστε μικρότερο χρονικό περιθώριο απο το προβλεπόμενο για την επίλυσή του. Για παράδειγμα ένα διαγώνισμα διάρκειας 90’ προγραμματίστε το ως προς επίλυση στα 75’-80’. Η σωστή διαχείριση του χρόνου αλλά και η συνθήκη πίεσης θα σας βοηθήσουν σημαντικά για τις εξετάσεις.

😉Φροντίστε να κοιμάστε σχετικά νωρίς το βράδυ και να ξεκινάτε επαναλήψεις το πρωί. Έρευνες μας έχουν δείξει πως πρέπει η αφύπνισή σας να είναι τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα της μελέτης. Επίσης μην λησμονείτε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν περίπου στις 8,30 π.μ οπότε ξεκινήστε να…«προπονείστε» ώστε 9.00-12.00 ο εγκέφαλος σας να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

😉Οργανώθείτε με την κατάλληλη βοήθεια. Υπάρχει βοήθεια στο διάβασμα; Σίγουρα όχι κάποιος που θα διαβάσει για εσένα! Υπάρχουν όμως τα καλά τρόφιμα για να γεμίσεις ενέργεια… Μπάρες δημητριακών, φρούτα, μαύρη σοκολάτα, χυμοί.

Καλό διάβασμα σε όλους και όλες !!!

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022

Πρόγραμμα Πανελληνιών 2021

Share this page